Hírek


 

1. Projekt címe: Új présüzemegység létrehozása a Fémsajtoló Kft. szolnoki telephelyén

- a kedvezményezett neve: FÉMSAJTOLÓ Kft

- a szerződött támogatás összege: 70 054 640 Ft

- a támogatás mértéke (%-ban): 50%

- a projekt befejezési dátuma: 2017.07.28.

- projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00347

- a projekt tartalmának bemutatása:

A projekt fő célja a Fémsajtoló Kft. fémmegmunkáló üzemének korszerűsítése, nagy teljesítményű lemezmegmunkáló gépek beszerzése és galvanizáló részleg kialakítása.

Az üzemépület felújításának főbb elemei: - homlokzati nyílászárók cseréje, - homlokzati fal hőszigetelése, - lapostető szigetelése, - fal vakolása és festése, - beton padozat felújítása.

A beszerzések gerincét az élhajlító gépek alkotják. Első lépésként a kereskedelmi forgalomban kapható lemez alapanyagból lézervágó gép segítségével és technológusaink programozása mellett, kivágjuk az alkatrészeket, illetve azok terítékeit. A kivágott terítékeket vevő és rendelés szerint osztályozva az élhajlító üzemben gyártásba soroljuk. A gyártásba sorolt termékeket kollégáink a gyártási rajzoknak megfelelően meghajlítják. További beszerzendő lemezmegmunkáló gépek egy szemcseszóró, amely abban az esetben kerül használatra, amennyiben a porfestett darabok festési minősége nem megfelelő. A gép használata után a termék újra festésre kerül. A másik beszerzendő gép pedig egy magasnyomású mosó, mely a estési előtti vasfoszfátozás/zsírtalanítás magas hőfokon történő folyamatában elengedhetetlen. A beszerzendő galvánüzemi berendezések távvezérelhetők, feszültségszabályozásuk és tervezett működési idejük folyamatos. A horgany galvanizáló tápegység teljesítménye 20 kVA, a szekunder oldal feszültsége 0,5-6 V közötti, áram terhelhetősége 1600 A. A zsírtalanító tápegység teljesítménye 27 kVA, a szekunder oldal feszültsége 0,5-12 V közötti, áram terhelhetősége 1600 A.

A megvalósulási helyszín a Szolnok, Besenyszögi út 33. szám alatti ingatlan, ahová – a galvanizáló üzem továbbfejlesztéseként – a galván trafók, valamint az újonnan beszerzendő élhajlító gépek és kiegészítő eszközök kerülnek.

 


 

2. Projekt címe: Új lézervágógép beszerzése a Fémsajtoló Kft. szolnoki telephelyén

- a kedvezményezett neve: FÉMSAJTOLÓ Kft

- a szerződött támogatás összege: 85 335 390 Ft

- a támogatás mértéke (%-ban): 50%

- a projekt befejezési dátuma: 2019.06.12.

- projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00171

- a projekt tartalmának bemutatása:

A projekt fő célja a Fémsajtoló Kft-nél egy korszerű,  nagy teljesítményű lemezmegmunkáló gép beszerzése.

Az új lézervágógép beszerzése révén létrejövő kapacitásbővülés új piacokat, új megbízókat, új beszállítói szerződéseket jelent a cég számára, míg  Szolnokon és vonzáskörzetében élőknek új,  kulturált munkahelyet. Magas minőségű és hozzáadott értékű magyar termékekkel kívánjuk erősíteni piaci szerepünket a kölcsönös elégedettségen alapuló, egyre bővülő hazai és nemzetközi partnerhálózat révén, mely  jelen projekt segítségével közelebb kerül a megvalósuláshoz. A Fémsajtoló Kft termelékenysége, hatékonysága, versenyképessége, munkahelyteremtő képessége növekszik, a projekt megvalósításával export tevékenységünk, árbevételünk növekszik, ezzel a nemzetgazdaság is növekszik

 

Kérjen most árajánlatot!